tiistai 26. toukokuuta 2015

Idiootit somessa, woop woop!


Lainaukset täältä ja täältä.

Otsikkoni ei viittaa ylläolevan kuvan kommenttien ihmisiin tai Temptation Islandin Rita Niemeen vaan ylipäänsä idiootteihin somessa. Jokainen saa tehdä itse päätelmänsä, millaisessa elämäntilanteessa olevat ihmiset lähtevät näin voimakkain sanakääntein arvostelemaan oman pikku paikkakuntansa pikku julkkiksia. Fiksua se ei välttämättä ole, sillä minulla on päivityksen tekijän kanssa vain kaksi yhteistä kaveria ja kyseinen viestiketju tältä täysin tuntemattomalta ihmiseltä päätyi oman Facebook -seinäni uutisvirtaan alle vuorokaudessa.

Emme ole Ritan kanssa hyviä ystäviä vaan pikemminkin tiedän Ritan pitkän ajan takaa, sillä hän on ollut nuoruudessani minulle esikuva urheilijana. Tämän vuoksi en ilahtunut kuullessani tosi-tv suunnitelmista ja mielipiteeni asiasta saikin moni lähipiiristä kuulla viimeistään Martinan ja hengenpelastajien kohdalla. En kuitenkaan missään kohtaan kokenut tarpeelliseksi alkaa levittelemään Ritaan liittyviä juttuja jotka minua eivät sillä hetkellä miellyttäneet omalla seinälläni somessa. Kumma juttu?


Vaikkei Rita ystäväpiiriini varsinaisesti kuulukaan, jopa minulla yllämainitun viestiketjun tekstit menivät tunteisiin. Kaikki kunnia seläntakana juoruilulle tämän nykyisen somettelun sijaan. Somessa siis kaikista voi puhua julkisesti paskaa tai purkaa omaa pahaa oloaan haukkumalla ja latistamalla muita yleisen sanavapauden nimissä? Oli kyseessä sitten julkisuuden henkilö tai yksityinen henkilö niin yksilöitä ja ihmisiä tässä kaikki ollaan tunteineen päivineen. Veikkaan, että kenestä tahansa tuntuisi pahalta bongata ylläolevan kaltainen viestiketju itsestään oli sitten julkisuuden henkilö tai ei.

Ehkä jotkut ihmiset ovat vain niin välinpitämättömiä etteivät nykyään välitä toisten tunteista tai eivät edes mieti kuinka pahan mielen voivat aiheuttaa toisille kirjoittelullaan. Sehän on vain some ja sananvapaus.

Nämä ihmiset eivät selkeästi myöskään välitä siitä (tai ajattele) että kaikki mitä somessa tulee jaettua ja kirjoitettua myös jää sinne. Some on voimakas työväline: Siellä pystyt vaikuttamaan moniin ihmisiin joko negatiivisella tai positiivisella tavalla. Kumman tavan sinä mieluiten valitset?


Yhteiskunta vaatii meiltä paljon vaikka sitä ei useasti tule ajatelleeksi. Monia ihmisiä ärsyttää, jos et satu sopimaan heidän sisäänrakennettuihin bokseihinsa etkä elä sillä tavalla mitä he odottavat sinulta tai itseltään. Kamalinta tämän kaiken keskellä on se, jos ihminen joka näihin normeihin ei taivu esiintyy julkisuudessa vielä äärimmäisen onnellisena ja elämäänsä täysin tyytyväisenä tyyppinä. OMG.


Jos et käyttäydy näiden yleisesti hyväksyttyjen normien mukaan todennäköisesti ajaudut lukuisien vihapuheiden ja katkeransuloisten juorujen keskelle.

Rita on opiskellut pitkään fysioterapeutiksi. Useampia vuosia mitä yleensä oletetaan fyssarin opintojen kestävän. Tietenkin myös tämä asia oli nostettu tapetille viestiketjun kommenttiosiossa, jotta onnistuttaisiin latistamaan keskustelun keskeiset henkilöt mahdollisimman alas. Itse näen asian niin, että Rita on elänyt elämäänsä siten kuin on halunnut: Urheilijana. 

Tehnyt paljon töitä sen hetkisen unelmansa eteen.

Hän on ollut riittävän rohkea tähän. Moni olisi hankkinut kiltisti turvatun tulevaisuuden ja mahdollisimman pian paperit ulos koulusta. Rita ei tehnyt näin vaan uskalsi elää sitä omaa unelmaansa muiden unelmien ja odotusten sijaan. Edellämainitun vuoksi hän on ehdottomasti ansainnut paikkansa nuoruuden roolimallinani. ❤ 

Sama rohkeus pätee tosi-tv-uraan. Rita on tehnyt sellaisia asioita mitä itse haluaa välittämättä muiden puheista ja mielipiteistä. Niin sitä elämää kuuluukin elää. Vaikka Rita tekee sellaisia asioita mitä en itse tekisi, tiedostan että se Ritan suurin ja ihailtavin voimavara on nimenomaan uskallus. Monesti jos jää tuijottamaan liian yksityiskohtaisesti asioita ei näe metsää puilta. Ritankaan kohdalla ei kannata keskittyä asioihin joita on tehty ja joita ei ole tehty vaan siihen vakaumukseen tehdä niitä asioita jotka itsestä tuntuvat oikealta.


Suosittelen kuuntelemaan biisin lyriikat erityisen tarkkaan. Upea biisi ja omistettu allekirjoittaneen puolesta kaikille teille itsenne toteuttajille, jotka latistamisen sijasta pyrkivät inspiroimaan.

"Älä luovuta vielä beibe."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti