sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Pori Open 2015, Taekwondo

Lauantaina Porissa oteltiin alle 21-vuotiaiden SM-kisat. Itse keskityin juoksupoikana olemiseen: ottelijoiden teippailusta alkulämpöjen huolehtimiseen ennen otteluita ja lopuksi minut bongasi varustetarkastuksesta. Aika rento päivä kuitenkin omalta osalta. Ehdittiin Lauran kanssa letittelemään päivän aikana melkein koko pää täyteen pikkulettejä. Kiitos ja anteeksi vaan kanssaihmisille Porin Taekwondosta joilla oli kädet täynnä hommia ja me tytöt "keskityttiin olennaiseen."





Päivän aikana näin hienoa matsaamista monen nuoren osalta. Kaikkien ottelut eivät olleet ehkä voittoisia, mutta kehään astuminen ensimmäistä kertaa on jo voitto itsessään. Ennen kaikkea toivon näkeväni näitä nuoria lupauksia seurastamme jatkossakin kisatatameilla.

Tuntui oudolta seurata muita ottelemassa kisapaikalla sen sijaan että itse olisi otellut. Jännitti nimittäin aivan vietävästi oman seuran porukan ottelut suhteessa siihen mitä yleensä omat ottelut ovat jännittäneet kisoissa. Onnistuinkin kasaamaan itselleni kunnon paineet päälle syksyn kisoihin, kun mietin kisoissa että ei kai mua silloin tule jännittämään omat matsit näin paljoa mitä nyt jännitin muiden puolesta kisoissa. Tunne oli nimittäin aivan jäätävä!

Kyorugi (Alle 21-vuotiaiden SM-sarjaa)


Pessi Närhi Turusta voitti lauantaina Porissa otelluissa kisoissa alle 21-vuotiaiden SM-kultaa.

Kuva Jarno Partanen

Poomsae



Taekwondon kilpaottelu (kyorugi) on täyskontaktilaji, jossa korkeat pääpotkut ovat tavoiteltuja ja hyvin pisteytettyjä potkuja kisoissa. Samaa korkeiden potkujen linjausta jatkaa taekwondon toinen kilpailumuoto poomsae, jossa potkitaan niin pystysuoraan ylös kuin kilpailijan tai kilpailijoiden fysiikka antaa myöden.

Taekwondoa voit harrastaa myös ilman kilpailemista. Porin kisoissakin kilpailijat olivat ehkä eniten esillä, mutta sanoinkuvaamattoman tärkeässä roolissa olivat toimitsijat joiden ansiosta kilpailut saatiin pyörimään sujuvasti ja ylipäänsä järjestettyä tänne Poriin. Jos siis kamppailu-urheilu ja taekwondo kiinnostaa lajina, lajin voi hienosti aloittaa missä iässä tahansa pelkässä harrastusmielessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti